Om oss

MB Ädelträ AB, som är beläget i Helsingborg, har sedan 1988 varit verksamt inom träindustrin där vi bland annat har jobbat med fanér, massivt trä och spånskivor. Idag är vi främst inriktade på träfiberskivor (MDF och HDF) mot skandinavisk dörrindustri.

Vi har under årens lopp lärt oss hur virket ska hanteras för att klara våra kunders högt ställda kvalitetskrav. Vårt mål är att kunna erbjuda kunder helhetslösningar som är speciellt anpassade efter deras behov/krav och tack vare vår flexibilitet är detta möjligt.


Produkter

Phenenex HDF

Den nya produkten Phenenex HDF (fenolberikad HDF) är ett resultat av långårig erfarenhet och arbete med skivor och andra material för utomhusbruk. Produkten och metoden för dess framställning är patenterad och detaljerna kan läsas vidare här på hemsidan... Läs mer »

Sammanlimmade träfiberskivor och sandwchkonstruktioner

Många dörrtillverkare runt om i Skandinavien använder den vattenbeständiga HDF-skivan i sin produktion av ytterdörrar. Denna skiva är kompakt, har en hög grad av densitet och hög grad av fuktmotstånd. Den är att föredra i miljöer... Läs mer »

Glaslister/Glasramar av sammanlimmad HDF

Den sammanlimmade HDF skivan låg till grund för denna nya produkt inom dörrindustrin. Produktionen påbörjades 1998 av MB Ädelträ AB genom ett nära sammarbete med kunder och leverantörer. Glaslisterna görs med stor precision vad gäller tjocklek och dimension... Läs mer »


Patent

MB Ädelträ AB har idag ett flertal patent. För mer information om dessa följ länkarna till PRV´s hemsida nedan: